Przepis na 2 duże porcje:
• 1 szklanka płatków Lubella Mlekołaki Choco Piegołaki
• ok. 6 dużych kostek lodu
• 1 szklanka mleka
• 1 gałka lodów śmietankowych
• 4 gałki lodów czekoladowych lub innych
Pół szklanki Choco Piegołaków umieść w woreczku i pokrusz drobno, żeby mogły przejść przez grubą rureczkę (niezbyt drobno).
Skrusz kostki lodu w mikserze kielichowym, dodaj mleko i miksuj przez ok 20 sekund, aby powstała lodowa pianka. Dodaj gałkę lodów śmietankowych (shake będzie bardziej kremowy i intensywny w smaku). Całość miksuj przez chwilę. Na dno szklanek wysyp pokruszone Choco Piegołaki, zalej przygotowanym wcześniej shakiem, do każdej porcji dodaj po dwie gałki lodów i udekoruj resztą Choco Piegołaków. Do gotowego deseru włóż po dwie rureczki. Pijcie od razu, zanim Choco Piegołaki się rozpuszczą!
Anna Dziemidowicz Michael Bridge