Dziś, 8 listopada obchodzimy Dzień Zdrowego Śniadania – jednego z najważniejszych posiłków. Pełnowartościowe śniadanie powinno zawierać różnorodne, naturalne składniki, być bogate w produkty zbożowe i przede wszystkim należy jeść je codziennie. W ten sposób zapewnimy sobie dobre samopoczucie i energię do działania. To najlepszy start w nowy dzień!
Zdrowe śniadanie powinno być RÓŻNORODNE, czyli zawierać różne produkty z podstawowych grup spożywczych, takich jak owoce, warzywa, nabiał czy zdrowe tłuszcze. Nie może w nim także zabraknąć PRODUKTÓW ZBOŻOWYCH, które są podstawą porannego posiłku. To one – dostarczając energii – budzą nasz organizm, w tym mózg, do działania. Są też źródłem dającego uczucie sytości błonnika, dzięki czemu łatwiej nam oprzeć się pokusom. Pełnowartościowe śniadanie należy jeść CODZIENNIE, nie tylko od święta. Dzięki temu łatwiej nam będzie przestrzegać prawidłowej diety przez cały dzień.
Przepis znajdziesz na stronie www.bezale.pl pod linkiem pyszne ombre i Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym