Na rynek zostaje wprowadzona nowa linia naparów od marki Dilmah. Infusions to kompozycje przypraw i ziół, które powstały wyłącznie z naturalnych składników zazwyczaj pochodzenia cejlońskiego. Napary najlepsze będą podawane na gorąco. Jeśli jednak zostaną schłodzone zapewnią intensywne orzeźwienie idealne na letnie, upalne dni. Dzięki szerokiej gamie aromatów, każdy znajdzie wśród nich swój ulubiony smak.
Zielony rooibos z kokosem i mango; czerwony rooibos z czekoladą, kurkumą, imbirem i migdałem czy napar z bergamotką, pomarańczą, miętą pieprzową i cytryną – to tylko wybrane propozycje-niezwykle aromatyczne, lekkie, a jednocześnie wyraziste w smaku.W ich składzie nie znajdziemy kofeiny.
Opakowanie naparów zawiera 20 dwugramowych torebek z zawieszką. W linii znajduje się 8 kompozycji ziół i przypraw, wśród których znajdziemy:
– Green Rooibos, Ginger&Peppermint(zielony rooibos z imbirem i miętą pieprzową)
– Green Rooibos, Lemongrass&Spearmint (zielony rooibos z trawą cytrynową i miętą)
– Green Rooibos, Cardamom, Ginger & Orange (zielony rooibos z kardamonem, imbirem i pomarańczą)
– Green Rooibos, Coconut & Mango (zielony rooibos z kokosem i mango)
– Rooibos, Chocolate, Turmeric, Ginger&Almond (czerwony rooibos z czekoladą, kurkumą, imbirem i migdałem)
– Rooibos, Cinnamon, Turmeric, Ginger&Nutmeg (czerwony rooibos z cynamonem, kurkumą, imbirem i gałką muszkatołową)
– Tangerine Rose & Grapefruit (hibiskus, mandarynka, róża i grejpfrut)
– Bergamot, Orange, Peppermint&Lemon (Mięta pieprzowa, bergamotka, pomarańcza i cytryna)
Przepis na napój na bazie bergamotki, pomarańczy, mięty pieprzowej i cytryny
Martyna Brzezińska