Nowe smaki ogórków od Krakusa

Dla smakoszy korniszonów, dla osób lubiących zdecydowane doznania smakowe oraz dla wszystkich poszukujących nowości, Krakus – marka znana i ceniona za umiejętne łączenie tradycyjnych receptur z nowatorskimi rozwiązaniami – przygotował dwie nowe propozycje.
Pierwsza to ogórki korniszony z pikantnym chili, które jest jedną z najbardziej popularnych przypraw na świecie. Chili dodaje się m. in. do dań mięsnych, warzywnych, sosów, a nawet czekolady. Z kolei druga propozycja to ogórki korniszony wyrazistym czosnkiem. Czosnek stosowany jest w wielu kuchniach świata, np. śródziemnomorskiej, rosyjskiej, indyjskiej czy japońskiej. Ogórki korniszony od Krakusa zawierają tylko specjalnie wyselekcjonowane małe, twarde i wyjątkowo chrupkie ogórki, które swój charakterystyczny, pyszny smak zawdzięczają intensywnej zalewie ze specjalną kompozycją przypraw. Ogórki korniszony z chili oraz z czosnkiem od Krakusa to dwa sposoby na sprytne urozmaicenie naszego menu przy wielu okazjach: rodzinnych obiadach, ważnych uroczystościach i świętach, a także imprezach czy grillu z przyjaciółmi. Ich zdecydowany smak sprawia, że staną się ciekawym dodatkiem do dań głównych, jak też składnikiem eleganckich koreczków czy sałatek, którym dodadzą smakowitej wyrazistości. Ogórki korniszony Krakus to także doskonała przekąska do chrupania między posiłkami.
Martyna Brzezińska