Magnez i witaminy w kawie zbożowej

Smak kawy zbożowej pamiętamy z dzieciństwa i wracając do niego jesteśmy szczęśliwi. Dodatkowo, posiada ona wiele właściwości prozdrowotnych, o których nie należy zapominać. Doskonale nawadnia, rozgrzewa, dostarczając przy tym niewiele kalorii oraz nie zawiera pobudzającej kofeiny – dzięki czemu można ją pić bez ograniczeń. Inka jest również naturalnym źródłem witaminy B6, która jest niezbędna do prawidłowego wchłaniania magnezu.
– Dlatego dla wszystkich osób chcących zadbać o swoje zdrowie idealnym rozwiązaniem jest spożywanie kawy zbożowej Inka Magne, wzbogaconej o magnez. Jako wielką zaletę spożywania kawy zbożowej z magnezem, należy wymienić idealne połączenie witaminy B6 (którą dostarczamy podczas picia kawy zbożowej) oraz magnezu – składniki te doskonale na siebie oddziaływują, sprawiając, że są lepiej wchłaniane do organizmu −  zaleca dietetyczka.
więcej na www.bezale.pl