Tradycyjne kluski leniwe ale nowy smak

Wszyscy znamy kluski leniwe, pierogi leniwe czy też leniwce. Polane śmietanką lub roztopionym masłem i posypane cukrem są smakowitym wspomnieniem dzieciństwa.
Ze względu na swoją delikatność smaku sprawia, poza tradycyjnym cukrem i masełkiem można je serwować z innymi dodatkami jak np.: z bitą śmietaną, owocami oaz sosami owocowymi i czekoladowymi, a nawet wykwintnymi polewami. Dzięki czemu spożyjemy pyszny przysmak.

Świetnym pomysłem na efektowną przemianę tradycyjnych leniwych jest podanie ich z sosem piernikowo – bakaliowym. Kluski leniwe podawane w ten sposób staną się niezwyczajnym obiadem, deserem lub słodką kolacją. Możemy przyspieszyć podanie posiłku wykorzystując gotowe kluski leniwe Jawo. Są ręcznie robione, mają prosty, domowy skład i nie zawierają środków konserwujących ani dodatku cukru.
źródło: bezale.pl