Pyszne jedzenie i dobre trunki skuszą każdego. Tak też pomyśleli właściciele restauracji i winiarni w Warszawie. Na gastronomicznej mapie Stolicy pojawił się lokal o przewrotnej nazwie „Odkupienie Win”. Goście raczą się starannie wyselekcjonowanymi winami w połączeniu z wybornymi daniami. „Odkupienie Win” oferuje także szereg innych atrakcyjnych usług: organizację degustacji, prywatne szkolenia z wizytą sommeliera w domu klientów, winne vouchery, czy dostawę trunków pod wskazany adres.
Restauracja mieści się przy Placu Czesława Niemena 1 na warszawskim Żoliborzu Artystycznym – idealnie wpisując się w klimat dzielnicy. Wina pochodzące z różnych stron świata, z pomocą doświadczonego sommeliera, są zestawiane z wysokiej jakości potrawami. Do szerokiej gamy kilkuset win z Europy i Nowego Świata, lokal serwuje tradycyjne deski wędlin i serów oraz przystawki, zupy oraz dania główne i wyśmienite desery. W karcie można znaleźć m.in. ośmiornicę z chorizo, pierś z kaczki oraz halibuta. Na słodko Odkupienie Win serwuje pijaną kozę oraz cenione przez smakoszy ptasie mleczko.
– Menu w restauracji jest często zmieniane, dzięki czemu stale tworzone są nowe połączenia nieodkrytych wcześniej smaków.Jakość serwowanych przez nas win oraz dań została doceniona poprzez wyróżnienie w grupie 13 najlepszych restauracji debiutujących w 2017 roku według portalu Restaurantica– mówi Mikołaj Laskowski, właściciel Odkupienia Win.
Odkupienie Win to więcej niż tradycyjna winiarnia. Restauracja organizuje cykliczne degustacje tematyczne, podczas których goście mogą skosztować win pochodzących z poszczególnych krajów i regionów świata. Zachęca swoich gości wieloma ofertami specjalnymi, do których należy dostawa win do domu,czy organizacja imprez okolicznościowych. W lokalu można nabyć ponadto vouchery, kosze prezentowe i tzw. winne abonamenty.
Odkupienie Win wprowadziło także niespotykaną dotąd usługę – możliwość zaproszenia sommeliera do własnego domu, który w kameralnej atmosferze zabierze uczestników spotkania w podróż po świecie win i podpowie jak idealnie zestawiać odpowiednie gatunki z różnymi potrawami.
Magdalena Pytkowska