Nowa wyciskarka do soków marki Sam Cook wzbogaci Twoją dietę o pyszne i wartościowe koktajle warzywno-owocowe z różnych zakątków świata. Odkryj nowe smaki i wejdź w wiosnę z nową, zieloną energią.
Wiemy, że owoce i warzywa powinny stanowić podstawę żywienia każdego człowieka. Spożywając je dostarczamy swojemu organizmowi niezliczonej ilości witamin, błonnika, związków polifenolowych i minerałów, które skutecznie pomagają utrzymać dobre samopoczucie oraz zminimalizować ryzyko chorób. Aby pokochać zieleninę, warto poeksperymentować i odkryć krainę nieograniczonych możliwości, jakie nam oferuje! Podróżuj, wyciskaj i baw się smakiem razem z wyciskarką wolnoobrotową Sam Cook.
Poczuj smak ciepłych krajów
Możemy przenieść się myślami na gorące plaże tropików. Wystarczy zaopatrzyć się w dojrzałe i soczyste owoce. Słodkie mango i kwaskowata marakuja, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, mogą przemienić się w przepyszny koktajl rodem z rajskiej wyspy Bali. Jeżeli jednak bliższe naszemu sercu jest wspomnienie o Hawajach, skutecznie przywoła je świeży, aromatyczny sok z ananasów, bogaty w bromelainę, doskonale wspomagający procesy trawienne.
Czerwone, dojrzewające w słońcu pomarańcze połączone z granatem to kompozycja, uwielbiana przez Włochów. W skrócie − ile owoców tyle możliwości, dlatego próbuj, łącz
i odkrywaj prawdziwą eksplozję smaków we własnej kuchni!
Polskie skarby
Na świeże polskie owoce musimy poczekać do lata. Każdy Polak wie, że są najzdrowsze. Kiedy więc się pojawią na straganach spożywajmy jak najwięcej.
Nasza propozycja to koktajl skomponowany z sezonowych warzyw i owoców, o nazwie „Witalność”, do przygotowania którego potrzebować będziemy:
– 5 marchwi (bardzo dużą marchew przeciąć wzdłuż i w poprzek, średnią tylko wzdłuż)
– 4 jabłka (duże jabłka pokrój na części)
– 2 średnie łodygi selera naciowego
– plaster (1 cm) imbiru do smaku
– ¼ cytryny bez skórki
– 1 łyżeczka nasion chia
Koktajl ten wpłynie korzystnie na wzmocnienie odporności, pamięci i koncentracji oraz na oczyszczenie organizmu z toksyn. Takie połączenie jest łatwo przyswajalne i zajmuje minimum czasu. Wystarczy wymyć i wycisnąć warzywa lub owoce, na które w danym momencie mamy ochotę. To świetna metoda na pozimowy detoks.
Niezły wycisk
Wyciskarka wolnoobrotowa PSC-50 marki Sam Cook, umożliwia otrzymanie soku nie tylko z jędrnych i soczystych owoców, ale również z natki pietruszki czy jarmużu! W wyposażeniu znajdziemy dwa filtry sitkowe ze stali nierdzewnej do soków klarownych (małe oczka) i tych gęstych, o wyższej zawartości błonnika (duże oczka). W ten sposób, każdy będzie mógł stworzyć swój „sok idealny” – również pod kątem konsystencji.
Precyzyjna i powolna praca wyciskarki (33 obroty na minutę) oraz wydłużony mechanizm wewnętrzny (tzw. ślimak), mielą dokładnie każdy produkt. Dodatkowo firma wyposażyła sprzęt w funkcję revers, która podczas mielenia produktów włóknistych, takich jak np. korzeń pietruszki, gniazdo jabłka czy seler naciowy, ponownie wypycha przemielony miąższ w górę. Opcja ta jest bardzo pomocna, gdy wyciskarka się zatka.
Inteligentna i łatwa w obsłudze
Inteligentny system blokujący uruchomienie nieprawidłowo zamontowanego urządzenia oraz specjalny, obrotowy podajnik, to gwarancja bezpiecznego i komfortowego użytkowania. Gumowe, antypoślizgowe nóżki, ustabilizują wyciskarkę w trudnych kuchennych warunkach, a funkcja automatycznego czyszczenia, pomoże z usunąć wszelkie zaschnięte resztki po wyciskaniu.
Urządzenie wykonano z materiałów niezawierających bisfenolu (BPA free), dzięki czemu jest w 100% przyjazne dla zdrowia. Warto więc poszerzyć swój kuchenny asortyment o wyciskarkę wolnoobrotową Sam Cook i rozpocząć uzupełnianie witamin, wyciskając soki ze świeżych, sezonowych warzyw i owoców.
Kamila Różycka