Na każdym stole w Święta Wielkanocne pojawią się tradycyjne potrawy. Wśród świątecznych zup królem jest żurek – najlepiej przyrządzony na naturalnym zakwasie. Jednak jego przygotowanie wymaga sporo czasu, którego zwykle przed świętami nie mamy zbyt wiele. Dlatego miłośnicy tej zupy na pewno z chęcią sięgną po gotowy żurek lub koncentrat żurku od Krakusa.
Obie propozycje nie zawierają konserwantów, ani sztucznych dodatków, a podstawą ich nowej, ulepszonej receptury jest naturalny zakwas.Dzięki temu gwarantują doskonały smak potrawy. Są także sprytnym sposobem na rozkoszowanie się ulubioną zupą każdego dnia, nie tylko od święta.
Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań, na których królują tradycyjne potrawy: kruche mazurki, puszyste babki, kolorowe jajka, warzywne sałatki czy pieczona szynka z wyrazistym chrzanem. Wśród świątecznych dań nie może też zabraknąć żurku, który podawany jest na wiele sposobów: z jajkiem, białą kiełbasą lub ziemniakami, na pięknym talerzu albo w wydrążonym chlebie. Każdy ma swój ulubiony sposób i preferowane dodatki. Natomiast, bez względu na formę podania najlepiej zawsze smakuje ten powstały na naturalnym zakwasie. Jego samodzielne przygotowanie jest bardzo czasochłonne, dlatego warto szukać rozwiązań, które pozwolą go zaoszczędzić, a jednocześnie dadzą gwarancję naturalnego smaku.
Tradycyjny smak żurku od Krakusa
Nasze przedświąteczne przygotowania na pewno usprawnią dwie propozycje od Krakusa – żurek lub koncentrat żurku.Oba produkty nie zawierają konserwantów ani innych sztucznych dodatków, a ich nowa, ulepszona receptura oparta została na naturalnym zakwasie z mąki pszennej i żytniej. Dzięki temu mamy pewność, że nasza zupa będzie miała tradycyjny, pyszny smak.
Żurek marki Krakus to propozycja dla osób, które lubią gotowe, sprawdzone rozwiązania. Wystarczy wlać go do garnka, podgrzać i już! Tak łatwo możemy zachwycić rodzinę i gości wyrazistym smakiem i aksamitną konsystencją, które żurek Krakusa zawdzięcza sprawdzonej recepturze. Z kolei osoby, które preferują samodzielne przyrządzanie potraw, a jednocześnie chcą usprawnić ich przygotowanie, powinny sięgnąć po koncentrat żurku od Krakusa. Należy jedynie wlać go do garnka, dodać wodę lub wywar i ulubione dodatki oraz doprawić tak, jak lubimy, by szybko przyrządzić smaczną potrawę.
Bez względu na to, które rozwiązanie wybierzemy, możemy mieć pewność, że nasz żurek będzie smakować doskonale nie tylko od święta. Oba produkty marki Krakus, to bowiem doskonały sposób na pyszną zupę zarówno na Wielkanoc, jak też uroczysty obiad z każdej innej okazji albo rodzinne spotkanie z bliskimi. To także możliwość, aby każdego dnia cieszyć się smakiem ulubionego żurku, pitego prosto z kubka.
Martyna Brzezińska